Xenon Farlar ve Avantajlari

Xenon farlar hakkında bilgi:
 
 
Trafikte seyreden araçların özellikle belirli seviyede bir ışıkla aydınlatılmış yollarda ilerleyen araçların klasik farlar ile yolu çok iyi göremediği sürekli bir şikayet konusudur. İşte Xenon farlar bu noktada devreye girerek neredeyse gün ışığı ile aynı seviyede olacak şekilde aydınlatma sağlamaktadırlar. Bu lambalar halojen diye ifade edilen ampullere oranla 3 kat fazla ışık sağlamaktadırlar. Buna rağmen diğer lambalara göre yarı yarıya az enerji harcamaktadırlar. Yani hem daha verimli hem de daha tasarrufludurlar. Bir diğer avantajı ise diğer lambalara göre kullanım ömürleri neredeyse 5 kat fazladır.




 
 

 
Xenon farlar hem uzun hem de normal seviyede aydınlatmayı aynı lambadan sağlamaktadır. Bu sistemde lambanın önünde ışığı kesecek bir parça bulunmaktadır. Uzun ışık istediğimizde ampulün önünde hiç bir engel bulunmaz. Kısa konuma getirileceği zaman ise yarım ay şeklini alacak şekilde önüne bir engel konulmaktadır. Bu parça küçük bir elektrik motoru ile manuel olarak hareket ettirilmektedir.
 
Xenon farların araçlara montaj edilmesi oldukça basit bir iştir. Bu farlar kiti olarak satışa sunulmaktadır. Klasik farlar xenan farlara dönüştürülmeden önce far yıkama sistemi de montaj edilmektedir. Bu yasal olarak da zorunlu hale getirilmiştir. Zira far camının kirlenmesi durumunda aydınlatma yetersiz kalabilmektedir.
 

 

 

 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri