Yeni Volkswagen Golf GTI

Doğduğu yıl olan 1976'dan bu yana efsane klasik stili ile modern dinamizmin arasında ideal bir tarz izleyen ve nesiller boyu sürecek bir akım yaratmayı başaran ve her geçen yıl daha fazla tanınan ve hayran kitlesini artıran Golf GTI yeni modeliyle de önemli bir fark oluşturacak. Yeni Golf GTI de bir çok ilgi çekici özellik ön plana çıkıyor: Birisi Daha hızlı olması, bir diğeri yolculukları daha hoş vakit geçirmenizi sağlayacak özellikleri kapsaması ve dış görünüşte belirgin ama geçmiş çizgisinden kopmayan farklılıklar. Aracın dış görünümüne yakından bakacak olursak göze çarpan önemli değişimler ön ızgaradan başlıyor. Bal peteği görünümlü yeni ızgara stili, aerodinamik olarak tasarlanmış araç gövdesi ve daha keskin bakışlara benzetilmiş ön farlar, şık çamurluklar ve amblemin muhteşem uyumu sayesinde albenisini artırmış. Tam ve kusursuz bir yol tutuşu için düşünülmüş olan 225/35 R 19 lastikler ile uyum içinde b bir görüntü oluşturan parlak alüminyum alaşımlı "Santiago" jantlar araca ekstra bir göz alıcılık ve dinamiklik kazandırıyor. Arka kısımdaki ilgi çekici ve daha koyu bir görünüme kavuşmuş LED stop lambalarının ve krom kaplama olan çift egzoz çıkışının da ön kısımdaki görünümü desteklediğini söylemek uygun olacaktır. LED lambalarının ve plaka aydınlatmalarının birlikteliğinden doğan görünüm aracın güvenliği için de önemli bir kazanım.


Golf TDİ 'nin tavan çizgisi, yumuşak ancak kararlı çizgilerle arka spoyleri çepeçevre saracak şekilde uzatılarak şık bir görünüm kazandırılmış. Aracın yanlarında yer alan siyah paneller hem aracımızın daha spor bir görünüm kazanmasına yol açmış hem de aerodinamik özelliğini daha belirgin ve kullanışlı hale getirmiş. Aracımızın dış görünümünü tamamlarken öne çıkan standart özelliklerinin bazılarını da sıralayalım. • Elektrikli, katlanabilir ve ısıtmalı yan ayna sistemleri. • Arka sis farları • GTİ kırmızı fren kliperleri • Bi-Xenon "plus" ön farlar.


İç Tasarım: En başta Golf GTİ içinde sizi karşılayan koltuklar hemen müthiş bir VW aracında olduğunuz hissini hemen uyandırıveriyor. Otomobilin kokpit kısmı ilk bakışta çok geleneksel görünse de buranın sürücüye sağladığı gerek konfor ve gerekse teknolojik imkanlara bakılırsa otomobilin klasik ile modernizmi nasıl birleştiğini anlayabiliyor ve bunu sadece takdir ediyoruz. Koltuk döşemesindeki spor görünümün yayında golf topuna benzetilmiş vites topuzundaki tasarım, ışıklandırılmış farklı tasarımı ile kapı içlerindeki "GTI marşpiye kaplaması, üzerinde bir çok fonksiyon eklenen ve bir çok işlemi daha pratik ve kolayca yapılmasını sağlayacak şekilde donatılarak güvenliğe de katkı sağlayan spor deri kaplama direksiyon en başta göze çarpan diğer önemli özellikler olarak görünüyor. İç tasarıma girmişken SeeMore uygulamasından bahsetmeden geçmek olmaz. Bu uygulama sayesinde yapabileceğiniz önemli şeyler var. Bu uygulamayı İOS yada Android tabanlı cihazınıza yüklemek suretiyle Volkswagen Seemore uygulamasının sizi eğlendirecek bir çok özelliğiyle buluşabilirsiniz. Söz konusu uygulamayı AppStore, Android Market veya Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirmek mümkün. Araç donanımlarının en önemlilerinden biri de Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi (XDS), bu özellik ile son derece keskin olan virajları bile hiç sarsılmadan, güven içinde almak mümkün. Bu özellik aracımızda standart olarak bulunmakta ve kullanıcılarına üstün bir sürüş keyfi sunarken yol tutuşu ile de daha güvenli bir yolculuk sağlıyor. Diğer araç donanımlarına kısaca bakalım: "Composition Media" = Bilgi ve Eğlence Sistemi Bu özelliğe yakından bakarsak: MP3 ve WMA uyumlu CD çaları Yüksek çözünürlüklü 5,8”lik dokunmatik renkli ekranı 8 hoparlör SD/AUX-IN/USB arabirimleri için ortam desteği Mobil telefon senkronizasyonu için Bluetooth ara yüzü Son olarak motor özelliklerine bakalım. Aracın motoru 2,0 lt TSI 220 PS BlueMotion Technology ile üretilmiştir. Çift kavramalı DSG şanzıman: 6 vites Otomobilimizde kullanılan motorlar küçük bir hacme sahip olmakla birlikte, düşük devirlerden başlayarak etkin olan bir egzoz turbo şarjı ve direkt benzin enjeksiyon sistemine de sahiptir. Bu özellikler sayesinde çekiş gücü gerçekten büyüleyici şekilde kendini belli ediyor. Bu özelliği sayesinde motor sesi azaldığı gibi yakıt tüketiminde de tasarruf yapılmasını sağlıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri